Voetstappenpad, over de heidevelden rond Hilversum


Wandelzoekpagina
Voor meer wandelingen
kijk op de Wandelzoekpagina

Korte beschrijving

Rondwandeling van 25 km over heidevelden rond Hilversum of twee wandelingen van ongeveer de helft.

Bereikbaarheid

Er zijn vele beginpunten van deze rondwandeling, maar twee startpunten zijn goed met het openbaar vervoer te bereiken: NS-station Hilversum-Noord en NS-station Hollandse Rading.

Toegankelijkheid

De wandeling gaat volledig over de openbare weg, zodat de toegankelijkheid geen probleem is.

Uitrusting

Er zijn horecagelegenheden langs de route en de route is uitstekend gemarkeerd met stenen voetstappen. Dus eigenlijk hoef je niets mee te nemen.

Horeca

Er zijn verschillende horecagelegenheden in Laren, Hollandse rading en Hilversum aanwezig.
Routebeschrijving De route heeft achttien opstappunten, waar een bord met uitleg over het Voetstappenpad staat. De meest geschikte beginpunten om met het openbaar vervoer te bereiken zijn de twee NS-stations langs de route: Hilversum Noord en Hollandse Rading. Bij deze twee stations kan men ook eventueel de auto kwijt.

De route is eenvoudig in twee ongeveer gelijke helften te splitsen. Dan begint men bij het ene NS-station en eindigt bij het andere, om vervolgens de trein terug naar het startpunt te nemen.

Verdere informatie

'Voetstappenpad', een uitgave van het Gooisch Natuurreservaat. In deze brochure staat een schematisch kaartje van de route en beschrijvingen over historie en ontstaan van het landschap. Er staat geen routebeschrijving in. De brochure is verkrijgbaar bij Stichting Gooisch Natuurreservaat, Nieuwe Meentweg 2, Postbus 1001, 1200 BA Hilversum, tel 035-6214598 en bij Vereniging Natuurmonumenten, Bezoekerscentrum 's-Graveland, Noordereinde 54b, 1243 JJ 's-Graveland.


laatst gewijzigd: 4 januari 2007 Voor reacties aan   Stefan Horn
laatst gewijzigd 21 april 2000 Voor reacties aan  Stefan Horn