De Vlietlanden

naar wandelzoekpagina    

Korte beschrijving 

Wandeling van 10 of 15 km door weilanden en langs vaarten.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: Met de trein naar station Delft-Zuid, waar de route begint. De route eindigt bij station Maassluis. Raadpleeg voor de tijden OVR reiswijzer

De korte route begint in Schipluiden en eindigt in Maassluis. Schipluiden is te bereiken met de bus.

Auto : Het station Delft-Zuid is niet makkelijk te vinden met de auto. Het is even zoeken. Vanaf de A13 moet men Delft inrijden. Deze autoweg gaat over het station heen. Door een woonwijk waar een paar bordjes staan en lopen over een fietspad, kan men het station wel bereiken. Men kan dan met de stoptrein vanuit Maassluis naar Schiedam of Rotterdam CS en van daaruit met de stoptrein naar het station Delft-Zuid terug. Voor de korte route kan men vanuit het viaduct in Maassluis met bus 132 van ZWN naar Schipluiden terug.

Toegankelijkheid

De route is het gehele jaar door toegankelijk. Omdat de route voor een gedeelte over een smal fietspad gaat, kan het in de zomer erg druk zijn met fietsers. Een pontje halverwege de route over de Middelvliet gaat slechts van april t/m september. Dit pontje is niet noodzakelijk om de route te lopen, maar vergemakkelijkt het bereiken van een cafe ter plekke.

Uitrusting

Niet je schoonste kleren en waterdichte en het liefst hoge schoenen want vooral de weilanden tussen Delft en Schipluiden kunnen zeer modderig en nat zijn.

Horeca

Vlak bij station Delft-Zuid (onder het viaduct door) is een kleine drinkgelegenheid die op onregelmatige tijden geopend is. Na 5 km zijn in Schipluiden een aantal horecagelegenheden. Voor de enthousiaste zwemmer is er na 7 km bij de Vlietlanden een cafe-restaurant. Van april t/m september kan men de Middelvliet ook met een pontje oversteken om het cafe te bereiken. Bij het eindpunt in Maassluis zijn ook horecagelegenheden.

Routebeschrijving

Deze route is aangegeven met een wit-rode markering, waarop soms ook een NS-teken staat.

Hier begint de kortere route vanuit Schipluiden.

Verdere informatie

De routebeschrijving is verkrijgbaar bij het station Delft-Zuid. Voor houders van een abonnement is de routebeschrijving gratis.

Voor meer wandelsuggesties zie Wandelpagina van Stefan Horn


laatst gewijzigd 21 april 2000 Voor reacties aan  Stefan Horn