De Mark

naar wandelzoekpagina    

Korte beschrijving 

Rondwandeling van 22 km door de Brabantse bossen.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer: Met stadsbus 3 en 7 vanuit station Breda naar Ginneken (Bouvigne) of Lijn 132 vanuit Breda naar Ulvenhout. Raadpleeg voor het openbaar vervoer OVR reiswijzer

Auto :

Toegankelijkheid

De route is het gehele jaar door toegankelijk.

Uitrusting

De plaatselijke VVV's geven een beschrijving van de wandeling uit. De route wordt niet afslag voor afslag beschreven, maar aangegeven op een duidelijk kaartje. Met dit kaartje in de hand en de markering is de route prima te lopen.

Horeca

Langs de route zijn drie horecagelegenheden: café-restaurant De Boswachter aan het begin van de route, café-restaurant Huis Den Deijl na ongeveer 4 km en De Fazanterie na bij Ulvenhout, ongeveer 4 km voor het eind.

Routebeschrijving

Deze route kan begonnen worden in Breda bij kasteel Bouvigne aan de Bouvignelaan en bij café-restaurant De Fazanterie aan de St. Annadreef te Ulvenhout. Andere startpunten zijn natuurlijk ook mogelijk.

De route is gemarkeerd met wit-gele strepen op bomen, lantaarnpalen e.d. Vlak voor een richtingsverandering is een dubbele markering (dus een wit-geel-wit-gele markering) aangegeven. De markering is niet altijd even duidelijk te vinden. De kaart die de VVV uitgeeft en waar de route ingetekend is, kan dan goed van pas komen.

Verdere informatie

De wandelroute is uitgezet door Streek-VVV West-Brabant, Stadsgewest Breda, Streekgewest Westelijk Noord-Brabant. Bij hen is een beschrijving met kaartje van de route verkrijgbaar. Stadsgewest Breda, Schorsmolenstraat 6 te Breda, tel. 076-5282111; Streekgewest Westelijk Noord-Brabant, Markt 37 te Roosendaal, tel. 0165-569550.

Voor meer wandelsuggesties zie Wandelpagina van Stefan Horn


laatst gewijzigd 21 april 2000 Voor reacties aan  Stefan Horn